House W / KC Design Studio

first_imgCopyAbout this officeKC Design StudioOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTaipeiRenovationTaiwanResidential ArchitectureHouseKC Design StudioTaipei Taiwan (ROC)Published on November 24, 2017Cite: “House W / KC Design Studio” 23 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?台北士林王宅 / 均汉设计是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Houses “COPY” House W / KC Design Studio Photographs:  SAM Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884174/house-w-kc-design-studio Clipboard 2017 “COPY” Interior Designers: KC Design Studio Area Area of this architecture project Taiwan (ROC)center_img Save this picture!© SAM+ 31 Share House W / KC Design StudioSave this projectSaveHouse W / KC Design Studio CopyHouses•Taipei , Taiwan (ROC) ArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884174/house-w-kc-design-studio Clipboard Year:  Area:  198 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Buster and PunchArchitect In Charge:Kuan-Huan Liu, Chun-Ta TsaoOther Participants:KC TeamCity:TaipeiCountry:Taiwan (ROC)More SpecsLess SpecsSave this picture!© SAMRecommended ProductsDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsAir-LuxPivoting DoorDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. This 50-year-old house is located in a high density residence area, with the typical design of three-story townhouse that you see often in Taiwan. Main problems for this rectangular shaped house include poor daylighting, which is common for houses of this specific shape, and the close proximity to neighboring houses,which poses a privacy and security threat. Also, noises from nearby tourism attractions and night markets are a nuisance. Save this picture!DiagramConsidering the lack of privacy and good view, we decided to design the house inward and upward. The front of each floor is set back to form a buffering semi-outdoor space between streets and residence areas, and with uses of semitransparent expanded meshand openings on the façade, we are able to set up boundaries but still introducing natural lighting, ventilation and rain to the inside.Save this picture!© SAMBy removing partial ceilings and the use of atrium, these semi-outdoor spaces on three floors are linked, so the first-floor balcony will be used as doorstep with improved daylighting, while second-floor balcony plays as an extension to kids’ corner with trees and plants and the main suite on third floor can enjoy green garden view.Save this picture!Elevation & SectionLighting and ventilation are big factors in regard to the wellness of occupants. By large windows located both at the front and the back, and use of atrium in the middle, sunlight can naturally flow into every corner of the house. The middle atrium uses glass to keep floor area, and the surrounding stairs use perforated steel plate, llowing sunlight from above going through.Save this picture!© SAMAlso, the balcony at the back of the house is forfeited and set back so the distance to neighboring houses is expanded from 40 centimeters to 90 centimeters. The toilet located at the back uses glass for partitioning to allow as much ambient lighting as possible. Save this picture!PlanEach floor is handled as an open plane. All cabinets are located against walls to maximize indoor floor area as the width of the house is only 370 centimeters. White wood floors are used and walls are with cement finish. Other materials used include stainless steel, wood and glass.Save this picture!© SAMThe white/gray tone have created an original feeling, while this also helps the reflection of sunlight in the house, as well as refraction of lights created by the use of glass.Save this picture!© SAMThe reinforcement of beams and columns is kept without intentional concealing, allowing existence of both the old structure and new elements, to exhibit the unique quality and atmosphere of this renovated old building.Save this picture!© SAMProject gallerySee allShow lessKnikno House / Fabian Tan ArchitectSelected ProjectsTianyi Lake Dream Town / iDEASelected Projects Sharelast_img read more